About Me

welcome to my blog….

Hi world!

My name is Ai Melani, I am indonesian who currently work as researcher. I got my doctor and master from KAIST and bachelor from University of Indonesia. My research mostly related with Nuclear Engineering and biomedical engineering. Happy  and Busy! 🙂

This blog i dedicate for my lovely life around korea and surround.


If you wanna know more about me, dont hesitate to contact me thru this blog or to my private email:

ai.melani@kaist.ac.kr…or ai2345@yahoo.com

Lets share the world how  beauty of the morning calm KOREA….

Advertisements

76 responses to “About Me

  1. SiOOUrangAwak

    Aiiih…teteh Ai ternyata…
    World Best University…
    saluuuuut…

    tepuk tangan..prok prok prok…

  2. 刘薇薇

    What are you studying in KAIST?

  3. Ai..kok masih pake foto yg ngenesin dan kiyut sih…pake yg rada2 hebring gethoo (yg ade sayapnya etoo lohh…). Peace and moga sukses terus…

  4. Hellow!
    I love your site, It is a pleasure to visit.
    I have added your site to my site.
    Please link my site to your site.
    Thank you!
    http://japan-mountfuji.blogspot.com/

  5. I am developing a blog and and i want to change the theme.Yours looks pretty decent! Feel free to visit my blog and suggest things!

  6. an

    hi..
    klo mo dapet beasiswa s2 d korea kira2 apa aja yg hrus disiapin?
    trus klo mo ambil pendidikan, universitasnya apa?

  7. waaah pengen kuliah di koreaa 😀
    ada jurusan game ga yah? 😀

  8. ahmad mahardian

    Assalamu’alaikum
    salam kenal mb ai
    aku pengen ki ngikutin jejak mb
    oy,ngomong2 kenal mb.dewi kusumah nga,dia kakak kelas q,dari kemarin aku minta info kul di korea ke mb.dewi lewat FB,tapi ko tadi ta cek,account mb.dewi udah nga aktif,mohon infonya

  9. avi

    assalamu’alaykm
    salam kenal….
    saya mau nanya khan ada KAIST Scholarship for undergraduate, klo lulUSAN D3 bisa ikutan g ya?
    terima kasih banyak sebelumnya 🙂

  10. Kasia

    Hi, I’m curious what language are the classes you’re taking in. Is it Korean or English? I really would love to go to Korea and I’m trying to find a way to get there. I’m currently a 4th year biotechnology student in Poland and I’m looking for something like summer internship in Korea. Have you heard about it at KAIST maybe? I’m just trying to find any possible way to start something in Korea because I’d like to live there in the future 🙂 So I’d be really thankful if you can respond to my massage . To be honest, I really envy you the life you live there, I truly enjoyed reading your blog 🙂

    • hi~all my course in KAIST conducted in english. yes in kaist several summer internship available for undergraduate, normally it is announce in our board:) if you interesting on it, contact the professor and the lab related, the prof will answer if there is a vacancy in their lab. All KAIST people can speak english verywell.
      yes life in KAIST and korea is so interesting, the people here are nice and kind…hehehe
      thank you for visiting my blog, wish you can come to korea and also have your internship!:)

      • Kasia

        wow, you responded quickly, thank you 🙂 But I have to ask you one more question. I’m sorry if it bothers you, it’s just really difficult to find any specific information about internships I’m looking for. Do you know if KAIST organize those internships for international students by providing them a place to live, money etc.?

      • As far as i know, they did not provide full of those money to support all the expenses. they provide some money but it was not much. its around 300$.

  11. Kasia

    Thank you, you helped me a lot 🙂

  12. Neta

    ass..
    salam kenal ka..

    aku pengen juga nih bisa kuliah di korsel kaya kakak. oh ya, KAIST tu cuma buat ilmu alam & teknik ya ka?
    kalo ilmu sosial yg bagus kampus mana ya? aku pengen ambil s2 ekonomi politik, tolong kasih info ya ka?

    makasih…^^

  13. I truly appreciated %BLOGTITLE%. This is just what makes consulting civil fitters become of great skilled dallas pest control. Fortunately, there are a large decent number of civil engineering providers to avail these a short time.

  14. A lot of thanks for all of your work on this blog. Kim really loves working on internet research and it’s obvious why. All of us learn all about the lively mode you make good tricks by means of the website and even welcome contribution from some others on the subject and our own daughter is truly learning a lot of things. Take advantage of the remaining portion of the year. You are performing a really great job.

  15. I understand this is actually boring and youre simply skipping to the next comment, but I merely wished to throw a big thanks! We actually discovered this on yahoo, and im happy Used to do. Ill definitely be returning

  16. You have wonderfully written the post. I’ve liked your way of writing this. Many thanks for sharing this.

  17. Good article. Nice viewpoint and that i want to we appreciate you interesting and helpful tips. Thank you!

  18. I’m usually to running a blog and i really recognize your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your website and keep checking for brand spanking new information.

  19. Im obtaining an essential minimal trouble I cant are good at subscribe your personal feed, Im dealing with the various search engines reader.

  20. hi, are you looking so genius, but which genius did you get to separate science and engineering, let us know, with your sharing here, please?

  21. rahma

    aslmlkm kak.. what an interesting blog you had here… nice blog with nice infos..
    🙂

  22. adilah nita

    ass..
    언니~ 아 i wanna ask u about KAIST scholarship..
    are u online now, please reply me 🙂
    im indonesian, nd i really really wanna go to korea, ah~ from scholarship it’s good ..
    i already graduated from SMK —> my school majors is Technical computer and networking ..
    is it possible to join this scholarship??

    when is the scholarship open again??
    what should i prepare ?
    actually i dont know what should i do, please help me to get this ㅠㅠ 제발
    thanks :))

    • kaist sepertinya kurang welcome ke SMK:( soalnya di KAIST kuliahnya berat untuk S1 semisal mata kuliah matematik, programming, fisika, kimia, biologi…TT…kemarin temenku yang lulusan SMK ga diterima di KAIST tuh:( mereka menganggap kalo SMK itu basic matematik, fisika, kimia, biologinya ga kuat.jadi saran aku kalo mau coba sih silahkan saja, cuma tampaknya agak susah ya buat di terima di KAIST. coba deh kamu apply Korean government scholarship., mereka terima kok SMK:) hanya tahun ini sudah tutup baru ada mungkin sekitar awal januari tahun depan..

  23. adilah nita

    u,u mnyedihkan anak smk T___T..
    teh tau situs buat yg korean government scholarship itu??
    smua scholarship itu mesti pake toefl yah teh?? ak blm pernah ikutan soalny u,u
    oh, iya tmen teteh jdnya dftar yg di mana kah??
    kl d KAIST itu ada standar buat nilai” nya ga sih?? –>pengen tau aj 🙂
    *maaf teh bnyk tanya 🙂

  24. Halo Ai! Aku baru aja kirim email ke kamu, tolong dicek yaa… mohon bantuannya. Gamsahamnida! ^^

  25. ezequile

    hai teh,
    mau tanya boleh? teteh d kaist dapet beasiswa S1,S2,S3 ??
    boleh tau pngalaman teteh ga? wktu pertama kali nge apply scholarship kesana?? itu gimana sih? harus lewat kedutaan ya??
    makasi_kl udh mau jawab 🙂

  26. I think other Website proprietors should take this website as an model, very clean and excellent user genial style and design, as well as the content. You’re an expert in this topic!King RegardsStefanie

  27. I found this just now when searching bing. Thanks for the great blog. Just bookmarked it!

  28. Fairly good article. I merely discovered your weblog and also wished to say that We have truly liked looking at your web-site content. In any manner I’m going to be registering towards the nourish and that i hope you publish yet once more soon. Large was trying to find beneficial data.

  29. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is magnificent blog. A fantastic read. I’ll certainly be back.

  30. Hello, i found your website because a friend of mine knows it, i love it can you whrite more articles please 🙂

  31. salam kenal ya mba,,, aku nyasar kesini buat tau lebih banyak tentang tour ke korea.. dan gak nyesel kesasar dimarih…
    salam kenal 🙂

  32. emma

    asslmkm,
    mbak ai.. blog-nya mbak ai keren,, aku ga sengaja nemuin dan baca dan ternyata seru bgt.. 🙂
    mbak, aku kirim email ya,, nanya2 ttg nglanjutin sekolah disana 🙂 semoga kesampaian..

  33. Salam!

    So happy I found your blog!! It’s so much fun to read:D

  34. Hello, I’m here for the first time. I came across this post and I consider it as absolutely helpful & it helped me out a lot. I hope to give something in return and assist others like you assisted me.

  35. mba ai, di kaist bahasa pengantarnya english ato korean? trus klo ada sampel recommendation letter yang bagus bagi2 dunk.. 😀

  36. Bright Chalwe

    hello Ai
    Are you still at KAIST? If so confirm. I will attending A WIPO-KAIST-KIPA-KIPO on IP at KAIST Compus soon.

    • hi~yes i am still in KAIST. when you will come? feel free to contact me. we could grab lunch, dinner or coffee! 🙂 please contact me when you are coming! 🙂 see you soon! 🙂

  37. Bright Chalwe

    Its a 3 day course on IP asset management.

  38. Shizukha

    Salam kenal mbak…..
    aigooo…aigooo….mbak ai pinter bgt z orngnya,saya mau tnya enak nggak mbak kuliah di korea…kira2 mahasiswa korea tu welcome nggak mbak sma mahasiswa indonesia….cz dnger2 mhsiswa sna sk berkelompok,berbagi pngalaman z mbak….gamsahamnida
    sukses selalu mbak….

  39. Thank you for another informative web site. Where else may just I get that kind of info written in such an ideal way? I have a challenge that I’m simply now running on, and I have been on the look out for such information.

  40. erika

    Hi salam kenal..

    Qta ada rencana ₪έέĥ mau k korea liburan akhir taon tgl 26 backpackeran ama tmn2, yg qta msh bingung, transportasi d sana.. Sbaiknya qta ‎​Kάlo̲̣̥ jln2 d sana misal k nami, busan, everland, ski resort naek apa ya? Kebetulan qta jg taon baruan d jeju η udh pesen tiket.. ‎​Şќяģ qta msh proses pengurusan visa ( inipun msh deg2an takut d tolak) , trus kira2 qta butuh biaya brp ya slama d sana utk 10 harian..maklum qta sangunya pas2an..backpackeran jd ngirit ..♍aǩaciέέħ ƴäªäªäª infonya sgt d tunggu.. Oya sapa tau aj nanti qta ktmu d sana Ÿªä⌣~ qta nginep d beewon guest house, jauh Ątάч dkt ama tmpat ♏ßà ai ga tu ? Hehehe

    Trims

  41. 안녕하세요 아이멜라니~^^ 이메일좀주세요 ㅎㅎ 질문이 많이해요 ^^ 나도, 인도네시아사람이요 이젠 한국어를공부열심히해 ㅋㅋ 만나서 반갑습니다~~

  42. titten telefonsex

    Although I don’t agree with all your observations they provide food for thought.

  43. Lope Aope

    Halo mba ai, aku boleh minta saran ga sama kamu hehe aku mau ke korsel nih pertengahan januari tapi aku denger januari tuh lagi winter klimaks gitu ya udah gitu president korut kan died korsel jadi siaga… kira2 rencana aku ke korsel bulan januari buruk ga sih, takut nyesel ): menurut kamu gmn… hehe dijawab ya makasi 🙂

  44. cewerambo

    subhanaallah… you`re really inspiring….

    nice blog Mba ai,… im add you`re Yahoo…

  45. Mufti Ivan

    Hai salam kenal Teteh Ai,

    saya Ivan, saya tertarik dgn Global korea Scholarship, namun pada saat saya lihat persyaratanya, dicantumkan bahwa candidate harus mengirim ijazah asli dan juga saldo dalam tabungan sebesar $10.000,
    apakah wajib mengirim ijazah asli atau bisa dengan ijazah yang sudah dilegalizir?
    terima kasih sebelumnya.. 🙂

    wass Ivan

  46. teteh dulu kuliah dimana s1 nya?ambil jurusan apa?terus jalur masuk kuliah s2 di koreanya dulu gimana?

  47. Assalamu’alaykum.

    Mba Ai, saya baca postingan Mba Ai di mail list Beasiswa tentang beasiswa di Korea. Saya tertarik untuk melanjutkan S2 disana. Saya coba masuk ke Link universitas yang Mba kasih. Tetapi tidak bisa masuk. Bagaimana ya Mba. Akhirnya saya mengunjungi Blogg Mba, dan mencoba kontak Mba melalui e-mail ini setalah tahu alamat e-mail Mba di Blogg Mba. Mohon maaf jika saya lancang.

    Semoga berkenan membantu ya Mba.

    Wassalam,

    Dani Permana,

  48. Assalamu’alaykum.

    Mba Ai, saya baca postingan Mba Ai di mail list Beasiswa tentang beasiswa di Korea. Saya tertarik untuk melanjutkan S2 disana. Saya coba masuk ke Link universitas yang Mba kasih. Tetapi tidak bisa masuk. Bagaimana ya Mba. Akhirnya saya mengunjungi Blogg Mba, dan mencoba kontak Mba melalui e-mail juga setelah tahu alamat e-mail Mba di Blogg Mba. Mohon maaf jika saya lancang.

    Semoga berkenan membantu ya Mba.

    Wassalam,

    Dani Permana,

  49. Pingback: Automated Marketing

  50. evhyajah

    mba, ai.. gimana dong caranya biar bisa tembus ke sana??
    apa yang harus di persiapkan matang-matang??
    kasitau dong mba’ (hopefully) hehehehe…
    rencana aku mau apply tuk fall semester..
    seneng deh rasanya menemukan orang yg sama..
    BTW, mba’ ya yg asisten di laboratorium
    rencananya mau apply di salah satu laboratoriumnya.
    tp aku cari yg ada ceweknya, biar ada temen begitu.
    oh, ya mbak bisa balas via email: evhy.kamaluddin@gmail.com

    terima kasih sebelumnya mba’…
    hopefully your information.. ^^)

    kamsahammida 🙂

  51. annyeong haseyo Ai unni,
    aku mo nanya, dirimu dsana skul pa s2 kah? dpt beasiswa? beasiswanya full ga? Klo full, gmn syaratnya biar bs dpt full schoolarship?
    Klo aku mau apply beasiswa, dr info yg sy dpt hrs bikin study plan dulu, bisa jelasin bentuk study plan itu kyk apa? Aku mau coba apply, tp binggung dg study plan.
    Mohon bantuannya. kAMSAHAMNIDA

  52. ucii

    annyeong haseyo
    kak ai,,,oh kak ai~ aku iri setengah mati ama kakak,,kapan aku bisa nginjakin kaki ke negeri gingseng itu,,,:”( kak sukses di sana ya,,,doain aku supaya bisa jadi kayak kakak,,,amin,,nama aku uci ,,ingat ya kak uci,,,hhehe
    makasih juga kakak udah buat blog ini .soalnya makin nambah pengetahuan aku tetang korea…
    kak aku udah follow twitter kakak ,,,di folback ya 🙂
    gomawoyo

  53. uci

    assalamualaikum wr.wb
    annyeong kak Ai~ uci imnida…
    kak aku juga mau kuliah ke korea,walaupun banyak orang bilang “aneh,lebay,ngak mungkin” tapi liat kakak aku jadi makin semangat,,
    kak KAIST itu kusus buat s2 aja ya?? dan kusus buat IPA aja?? soal nya aku IPS kak…gimana car masuk ke sana??? mohon di jawab ya kak~
    gomawo

  54. ifal

    hi Ai,aku baru saja add YM kamu bisa kita ngbrol banyak kah banyak hal yang ingin aku obrolin makasi banyak yah,sorry ganggu 🙂 (iphal_lutchu@yahoo.com) thanks banyak

  55. I conceive this internet site contains some really good info for everyone :D. “Years wrinkle the skin, but to give up enthusiasm wrinkles the soul.” by Samuel Ullman.

  56. The next time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I do know it was my option to read, however I actually thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could possibly fix when you werent too busy on the lookout for attention.

  57. nilatripurnama

    mau nanya nie mbk ai,untuk bs dptin beasiswa KAIST min IPK brp y??trus sistem biayany gmn??full dr KAIST or gmn??gomawo ^^

  58. Karpa

    Hi Ai!
    I am from the Philippines. Do you know if your university still offers master’s degree scholarship or research assistantship in the field of Chemistry.
    I want to apply. I hope you could help me. Thanks in advance!

  59. I believe one of your advertisements initiated my internet browser to resize, you might well want to set that on your blacklist.

  60. I’m not sure where you’re getting your information,
    but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.
    Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.

  61. Assalamuallaikum Teh..
    lagi iseng cari spesifikasi buat ke Kaist ktmu blog ini.
    Teh untuk jurusan Nanoteknologi KAIST sering buka beasiswa ga ?
    umumnya jurusan apa yg sering buka Beasiswa di KAIST teh??
    Nuhun pisan sblmnya teh dan selamat untuk gelar DR dan kelulusannya teh 🙂

  62. narumoe

    Assalamualaikum.. mb aku mau tanya.. gimana yah caranya biar bisa kuliah di korea khususnya untuk jalur beasiswa. terus gimmana dari D3 kesehatan lingkungan buat nglanjutin ke situ bisa gak ya?? mohon balasanya.. makasihhh

  63. joko

    mbak aq mau tanya , aq mau mengurus visa turis,tolong kasi contoh surat undanganya dari temen yang ada di korea dan dokumen apa saja yang harus di lampirkan,,klo bisa kirim ke inbok fb aq,, ini fb aq ; kim jo mahesa

  64. intenpuspita

    teh saya inten dari bandung kalo boleh tau cara dapet beasiswa di KAIST gimana ya ..,dan apa persyaratannya?
    makasih

  65. fang

    Hi!
    I would like to ask if kaist is a good choice for exchange?
    Is it time consuming, expensive and difficult to travel to seoul from kaist? And if the food or transport fees expensive in kaist?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s