Monthly Archives: November 2010

My first Photocontest…

So happy, one of my hobby is taking picture, I participate in KAIST Photocontest!And they select my picture for getting some prize. So Next week i will have my first “photo exhibitions”… I AM SO HAPPY!!!Oya the award ceremony will be attended also by KAIST President..

Here is the email from KAIST PR TEAM:
———————————————————————————————————
Hi Ai Melani:

Below please see the awards ceremony for the 2010 KAIST Photo Contest:

Date: November 30, 2010, Tuesday

Time: 5:00 pm

Place: Exhibit Hall 2, 1st floor at KI Building (located on the right of the relief sculpture of Park

Byiung Joon)

Photos to be awarded will be on display from November 30 to December 5, 2010. After the exhibition, please visit the PR Team Office on the third floor at E14 Building for the pickup of your photo displayed for the public. Should you have any questions regarding this ceremony, please contact Mr. Hyung-Joon Jun at #2292.

Best rereads,

Lan Yoon
KAIST PR Team
———————————————————————————————————
Here is my winning picture:

Advertisements

3 Comments

Filed under KAIST Life

Today wishes!

Ya Allah, Jika memang disini yang terbaik buat hamba, maka perlancarkan segala urusan hamba disini dan berikan keyakinan hamba untuk menjalani….
Tetapi jika disini bukanlah yang terbaik menurutmu, maka selesaikanlah semua urusan hamba disini dan jangan biarkan hamba membuang-buang waktu yang Engkau berikan pada hidup hamba….
Ya Allah, berikanlah hamba yang Terbaik menurutMu, bagi agama hamba!!
Amin Ya robbal alamin…

Note for my self: Please don’t only: When you are in your lowest positions and conditions, then you realize the greatest power is in Allah hands!!…

Leave a comment

Filed under Its Just Life

12 Animal on SEOUL SUBWAY STATION

HEY do YOU KNOW SEOUL SUBWAY LINE STATION can have shape 12 different animal??…HAHAHAHAHAHAHA…..


4 Comments

Filed under Korea Life

SAY KIMCHI…^^

Hana, Dul, set,….KIMCHI…..thats what happen if you taking picture here in KOREA!!In US people often being guide with one, two, three,….CHESEE….!!!In Indonesia, we say KEJU….Yesterday, i am taking picture with my friend from las vegas and he said, ai ready??one, two, three,…WHISKY…

Hahahaha…SO MANY things, we can say to make people smile. Right now after i see again my picture collections everytime i say KIMCHI, My korean friend always have this strong and signature POSE: KIMCHI POSE

Sung-Jae with her Kimchi Pose
AnSangha with his Kimchi Pose
Kie-Liem with her Kimchi Pose
Juno with his Kimchi Pose
Shin Byongsu with his Kimchi Pose
Kim Tae-il With his Kimchi Pose
Yu-san with her Kimchi Pose
Juhyoung and Sungyop with their Kimchi Pose
OH NO, ME also with my kimchi pose, Is it a sign now i almost korean?HAHAHA

note to my self:JANGAN cuma tiru Kimchi Pose doang ai, tiru juga kerja keras mereka!Jangan tidur mulu..hahahha

2 Comments

Filed under Korea Life

StartCraft Online Games-Hiburan disaat Jenuh:)

Apa sih yang biasanya gw sm anak2 lab kerjakan di lab selain belajar, riset, eksperimen??Yap kita biasanya main games!!Games yang kita mainkan bersama di lab ” Startcraft Online Games “…Tentu kami hanya sesekali saja main, itupun kalo sedang habis makan atau malam2 sebelum pulang…hehehehe…

Temen-temen lab suka bilang “ini kan penting” sekalian latihan strategi jika sewaktu2 diserang korea utara…Hahaha…*alasan yang tidak masuk akal*

Mau tau gamesnya ini lho, gamesnya…:))StarCraft adalah sebuah permainan strategi dengan waktu nyata yang dibuat oleh Blizzard Entertainment dan merupakan produk pertama dari serial StarCraft. Permainan ini dirilis untuk Microsoft Windows pada tahun 1998. Untuk versi Mac OS permainan dirilis pada tahun 1999, dan untuk Nintendo 64 dirilis pada tahun 2000. Cerita utamanya tentang perang antara tiga spesies galaksi : Terran, yang beradaptasi dan berpindah-pindah, yang merupakan keturunan dari manusia yang terbuang dari Bumi; Zerg, alien dengan penampilan mayoritas seperti serangga; dan Protoss, pejuang humanoid yang memiliki teknologi paling tinggi dibandingkan kedua kaum lainnya.

StarCraft adalah permainan komputer terlaris di tahun 1998 dan memenangkan Orogins Award sebagai Best Strategy Computer Game pada tahun tersebut. StarCraft terdaftar pada IGN “Top 100 Games All Time” pada peringkat ke tujuh, dan pada tahun 2006, mendapat Star on the Walk of Game di Metreon, San Fransisco. Seperti pada tanggal 31 Mei 2007, StarCraft dan Brood War terjual sebanyak 10 juta kopi.

Permainan ini secara khusus populer di Korea Selatan, di mana para pemain profesional dan partisipan tim di dalam pertandingan, mendapat sponsor di kompetisi yang diikuti.



NOTE TO MY SELF: Hayo hayooo, belajar ai, masa males??Eitssss, STAY AWAY sebentar dari STARCRAFT please…PLAKKKK…:(

5 Comments

Filed under Korea Life

500 Million Won KAIST Student!

This student got 500,000,000 won or almost equal to 5 Billion rupiah, by his idea about virtual tumb!!.

Hwang Sung Jae, a PhD candidate at the Graduate School of Cultural Technology, developed a Virtual Thumb technology that allows multi-touch functions with one hand. Hwang got his idea from limitations of current mobile phones, including the covering of the screen by the use of fingers and the fact that multi-touch functions are hard to perform with one hand holding the mobile phone.

With this technology, one finger gives the same effect of using both fingers to perform a function. Using the Virtual Thumb that appears on a point corresponding to the point of physical touch, movements corresponding to actual touch movements are mimed to allow zooming in/out and various rotation angle based functions.

In addition, in situations where xobject rotation is unnecessary, many functions are subjectively matched using the change in rotational angle. It allows for various commands are simultaneously executed without activating a separate commanding menu. In the case of the zoom in command at a corner region, the corner can be zoomed in without moving the xobject to the center of the screen.

The Virtual Thumb technology can be applied as a middleware on touch-based apparatus including TV remote controls, eBook, mobile phones, tablet PCs, navigation systems and educational apparatus.

“I am honored that a small idea that developed during research can be developed into an actual commercialized technology,” said Hwang. “I will become a researcher who will add to the academic and industrial fields through creative research in the future.”

Note to my self: KAPAN YAHHH GW BISA DAPET HUJAN DUREN KAYAK GINI??IDE aja ga punya, PAYAH!!!

Source: KAIST NEWS.

2 Comments

Filed under Korea Life

NEW KOREAN DRAMA-HIGHLY RECOMENDED*****

Setelah di korea, hiburan kalo boring di lab,kuliah yang gitu2 aja…yah salah satunya korean drama!!HEHEHE…Nah bulan november ini ada beberapa drama yang baru mulai main, salah satunya drama yang mau aku kasih sinopsisnya nih, drama nya judulnya “Secret Garden” diputar di SBS, setiap sabtu dan minggu..Baru mulai minggu kemarin, dan sumpah seru banget!!Action, percintaan, dan komedi…hehehe…Ahh, senangnya bisa melihat mas ganteng Hyun Bin setiap weekend….hehehehe



Intinya: “cinta itu buta, tapi indah…Uhuks!!!Memang yaahhh, cinta berbalut komedi dan actions mantab man…Recomended buat diliat deh nih drama, sebagai hiburan dikala jenuh dengan aktivitas harian yang gitu2 aja hehehe….

Nih sedikit triler-nya hehehehe:

Nah soundtrack lagu-nya juga enak dan easy to listen banget deh..CEKIDOT….

PS:yang pengen file download-an nih korean drama, bisa kontak pribadi ke saya, tapi yah ga ada teks bahasa indonesia-nya hehehe….

5 Comments

Filed under Korean Drama